Taoïsme

online website builder

Wat is Tantra?

Tantra is een weg. Wie voor die weg kiest, gaat op ontdekkingstocht. Het is een tocht naar ontdekking van jezelf en van innerlijk ontwaken, gericht op meer harmonie in je leven.

OHM - Betekenis Tantra


"Tan" betekent "weven". 
"Tra" betekent "bevrijden".
Het gaat om persoonlijke ontplooïng, harmonisering, meer zichzelf worden en meer één zijn.

Taoïstische massage

De oorspronkelijke rol van massage in onze Westerse wereld is het brengen van heling en welzijn, zoals dit het geval was in het Verre Oosten en bij de indianenstammen. 

Onze opvoeding heeft het gebruik van onze vijf zintuigen meer en meer beperkt.

Met massage probeert men te voldoen aan de fundamentele behoefte die iedereen van kindsbeen af kent en ervaren heeft: teder en respectvol aangeraakt worden en de warmte van die streling ervaren.

De Taoïstische massage spreekt het diepere in onszelf aan door het losmaken van en in beweging brengen van energieën waarvan we tot op heden weinig of geen besef hadden en die nochtans van vitaal belang zijn om zich psysisch en fysich goed te voelen.

OHM - Taoïstische massage - Losmaken energie
OHM - Taoïstische massage - Energie in beweging

Je rug, armen en benen worden langzaam, zacht en toegewijd gemasseerd met warme olie, vergezeld van sfeervolle muziek. Vervolgens zijn je hoofd, aangezicht, hals, borst en buik aan de beurt.

De Taoïstische massage is een volledige lichaamsmassage (geen vierkante centimeter van je lichaam blijft onaangeroerd) die energetisch kan werken. Immers, volgens de Taoïstische filiosofie vindt onze "levensenergie" haar oorsprong in onze seksuele energie. Het intieme karakter ervan kan verwonderen. Traditionele Westerse massages masseren er immers "omheen". Bij een Taoïstische massage kan men tijdens de eerste sessies ook gerust het intieme bereik overslaan. Dan nog zal de Taoïstische massage de levensenergie doen doorstromen door de Kundalini (het staartbeen).

Je ervaart tijdens de massage wat ontspanning is: hoe je spanningvrij wordt en hoe je van stress naar sereniteit kan evolueren en dat je zo tot ontspanning kan komen.

Je komt dichter bij je sensitiviteit en je ware gevoelens, zodat je onbevangen durft te erkennen, aanvaarden en tonen: een bevrijding die je dichter bij jezelf en je behoeften brengt.

OHM - Taoïstische massage - Sereen en spanningvrij
OHM - Taoïstische massage - Jezelf, je ware gevoelens en behoeften leren kennen

Ook leer je anders naar de anderen te kijken en ze anders te benaderen. Jezelf laten kennen zoals je echt bent, geeft je meer kans om graag gezien en gewaardeerd te worden.

Tantra geeft een sterke impuls tot verandering en bevordert bij velen een ommekeer.

Wat je dankzij Tantra beleeft en leert, zal ook deel gaan uitmaken van je dagelijks leven. De massage geeft je toegang tot onbekende ervaringen, die je vooraf nooit vermoed zou hebben, en tot een stuk van jezelf dat onontgonnen bleef.

Die belevenis kan de aanzet geven om het leven met een vrij hart en een andere houding te benaderen en om er heel wat anders van te maken.

Je omgeving zal je verandering opmerken, je met andere ogen bekijken en je waarderen.

De Taoïstische massage stelt mensen "open" voor ander gedrag, ander aanvoelen, ander denken en duiden, andere relaties. Je wordt meer bekwaam tot intimiteit omdat deze massage steeds respectvol, in volle vertrouwen en in alle veiligheid plaatsvindt.

OHM - Taoïstische massage - Weg naar verandering en ommekeer
OHM - Taoïstische massage - Je wordt "open" voor ander gedrag, aanvoelen, denken en duiden, relaties

Verloop van de massage

  • Ontvangst met drankje (koffie, thee, water...) en voorafgaand gesprek
  • Verplichte douche voorafgaand aan de massage
  • De massage start met "Het Ritueel" dat tijdens het voorafgaand gesprek besproken werd
  • Massage met warme amandelolie van de rug- en voorzijde gedurende 90 minuten
  • Douche na de massage
  • Afsluitend gesprek met drankje

Hou rekening met een totale duurtijd van 2,5h voor deze massage. Alles is aanwezig (doucheproducten, handdoeken, pareo...). U hoeft niets mee te brengen.

Prijzen

Individueel - 180 €

Duo - 340 €

Lamudra massage

Deze massage wordt ook wel de Ka Huna massage genoemd.

"Huna" betekent "waarheid" en meer bepaald "de waarheid die verborgen is". Dit verwijst naar de niet gekende, niet geopenbaarde, geheime wijsheid die met de massage aan het licht gebracht wordt. Deze waarheid zit diep in ons, ons leven en het universum, klaar om haar te ontsluieren. Het centrum van de waarheid is "Liefde" in verbondenheid en harmonie, zodat we vrede kennen in overvloed.

OMH - Lamudra of Ka Huna massage

De Lamudra massage werd ontwikkeld door Barbara Seefelder, Tantra Wüppertal. Ze verenigt het beste van de Lomi-Lomi Nui Hawaïaanse massage met het unieke van de Taoïstische massage: heel het lichaam gaat zweven en komt volledig tot rust. Je gaat deinen en wiegen op het ritme van de oceaan. De oneindigheid van de natuur maakt je klaar om intenser te leven.

De massage gebeurt enkel op tafel, wordt vergezeld van speciale muziek en is zeer tantrisch. Ze duurt 90 minuten, waarbij gebruik gemaakt wordt van warme kokosolie. Men masseert onder het lichaam door.  

Prijzen

Individueel - 180 €

Duo - 340 €

Shivaïtische massage

Men spreekt ook wel over de Shivaïtische Tantra van Kashmir. Het is een andere massage dan de Taoïstische massage.

Je ligt eerst op je rechter- en daarna op je linkerzijde, vervolgens op je buik en tot slot op je rug. Er is zeer veel contact tijdens deze massage. Je bent in verbinding met de masseur of masseuse.

OHM - Shivaïtische massage of tantra van Cashmir

Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral uit naar de "hartchakra", niet naar die van de "aarding" of de sexualiteit. Er wordt, gedurende 90 minuten, in lange lijnen "in de richting van het hart" gemasseerd met warme amandelolie.

Deze massage wordt in alle respect gegeven en is NIET erotisch getint.

Het verloop van de massage is identiek aan dat van de Taoïstische massage.

Prijzen

Individueel - 180 €

Duo - 340 €

Vierhandenmassage

Deze Taoïstische massage wordt door ons als koppel gegeven.

Er wordt synchroon gemasseerd met warme amandelolie en dit gedurende 60 minuten, afhankelijk van de wens van de gemasseerde.

OHM - Vierhanden Taoïstische massage

De massage wordt geleid door de man of vrouw van ons koppel, afhankelijk van het geslacht van de gast. Is de gast een vrouw, dan neemt de man de leiding. Is de gast een man, dan neemt de vrouw de leiding.

Het verloop van de massage is hetzelfde als bij de Taoïstische massage.

Prijs

300 €

© Copyright 2018-2023 OHM - Alle rechten voorbehouden